Waarom domotica?
BEDIENING

Bedien uw domotica met smartphone of tablet.

Een domoticasysteem kan op veel manieren bediend worden. Echter zal With One Touch het voor u zo ontwikkelen dat het allemaal zeer nauw aan elkaar hangt.

Net zoals bij traditionele elektriciteit zullen er nog steeds drukknoppen of schakelaars geplaatst worden, maar hiernaast zal u ook touchpanels, tablets, smartphones en sensoren terugvinden.

Schakelaars:

In domotica maken we gebruiken van drukknoppen in plaats van schakelaars. Deze drukknoppen zijn intelligent en kunnen elke gewenste functie toegewezen krijgen.

In de meeste woningen worden er paneeltjes ter bediening voorzien met een uitvoering van 4 of 8 drukknoppen.

 

In elke drukknop worden een of meerdere acties geprogrammeerd, welke kan gaan van lichtbediening tot muziek aansturing. Omdat de drukknoppen een specifieke actie bevatten, raden wij klanten altijd aan om deze te laten graveren. Op deze manier blijft er steeds een duidelijk overzicht, ook voor de poetsvrouw die niet altijd in uw woning aanwezig is.

 

Desondanks dat elke drukknop al een bepaalde actie uitvoert, zijn er nog steeds verschillende mogelijkheden om dit te veranderen, zelfs zonder tussenkomst van de programmeur.

 

Zo kan elk keypad bijvoorbeeld voorzien worden van lichtsferen. Sfeer 1 brengt alle lichten naar hun maximale helderheid, sfeer 2 zal verschillende lichtkringen dimmen en sfeer 3 bevat nog enkele sfeerlampjes. Door gebruik te maken van een touchpanel, tablet of smartphone krijgen onze klanten de mogelijkheid om elke lamp afzonderlijk in te stellen tot de gewenste sfeer bereikt is in die bepaalde ruimte.

 

Door enkele seconden de drukknop van een keypad te drukken zal uw persoonlijk ingestelde sfeer worden bewaard.

Touchpanel:

Een touchpanel vervolledigt een domotica systeem en geeft het beste overzicht om de woning te bedienen.

Een touchpanel heeft als functie om alles van op één centrale plaats doorgedreven te kunnen bedienen.

 

Met een touchpanel kan u alle lichten in de woning bedienen, alle muziekruimtes aan- en uitzetten en de gewenste afspeellijst selecteren. Ook de bediening van het alarmsysteem, oproepen van camerabeelden, aansturen van de rolluiken of de bediening van het pooldeck zijn verschillende mogelijkheden die u op een touchpanel zal krijgen.

 

Er zijn twee bediening methodes op een touchpanel.

 

De eerste wordt opgebouwd uit standaard modulen. Deze modulen zijn bijvoorbeeld Licht, Muziek, HVAC, Camera, Alarm,.., enzovoort. Bij elk module overzicht kan u de gewenste ruimte kiezen.

 

De tweede methode is een volledig gepersonaliseerd touchpanel waarbij gebruik wordt gemaakt van plattegronden van de woning en men een bediening maakt die volledig op maat en naar de wensen van de klant is.

Smartphone & Tablet:

Smartphones en tablets spelen de dag van vandaag een grote rol in een domotica systeem. Een tablet kan net hetzelfde weergeven als een touchpanel terwijl een smartphone toe laat om snel enkele acties uit te voeren.

Doordat de aankoopprijs van een tablet veel lager ligt dan die van een touchpanel zal de keuze voor een klant wellicht snel gemaakt zijn.

 

Toch brengt een tablet ook enkele nadelen met zich mee. Doordat een tablet verschillende applicaties heeft, zal u ook steeds de domotica applicatie moeten openen voordat u het systeem kan bedienen. Hierbij is er ook nog een kleine wachttijd nodig om de verbinding met de processor te maken. Omdat een tablet een mobiel toestel is, zal u ook vaak moeten zoeken waar het toestel is.

 

Daarom adviseren wij klanten om deze in te bouwen in een beugel op de muur zodat deze een vaste plaats krijgt waar het toestel tevens ook kan opladen.

 

Naast tablets kan u ook gebruik maken van smartphones die het comfort van domotica nog groter maken. Door het gebruik van modules op een touchpanel of tablet zal u gebruik kunnen maken van exact dezelfde bediening op een smartphone.

 

Hierdoor creëren we een uniformiteit in de bediening van het systeem en zal het op elk toestel eenvoudig zijn om het systeem te bedienen. Zowel smartphones als tablets hebben als voordeel dat u de woning ook van buitenaf kan bedienen van overal ter wereld zolang u maar over een bepaalde vorm van internet beschikt.

Sensoren:

Sensoren brengen ons op het laatste punt wat bediening van een domotica systeem betreft, maar het is ook bijna één van de meest onmisbare.

Door sensoren in uw woning te plaatsen kunnen lichten automatisch aangaan van zodra u een bepaalde ruimte betreedt.

 

Denk maar aan het binnenrijden van uw garage of een berging instappen als uw handen vol zijn. Daarnaast kunnen zij mee bepalen of er nog iemand thuis is zodat de nodige acties hieraan gekoppeld kunnen worden.

 

Sensoren zijn tegenwoordig zeer klein en worden bijna onzichtbaar weggewerkt in het plafond. Daarnaast kunnen ook sensoren van een alarmsysteem gebruikt worden zodat er geen extra materialen geplaatst moeten worden.

Wij zijn een klein team en dat is net onze kracht!

Onze klanten zijn onze beste referenties en daarom staan wij zo achter onze persoonlijke aanpak.

ADRES
Brasschaat, Antwerpen

TELEFOON
+32 (0)471 76 75 47

SOCIAL
Facebook

Tips & Tricks

Vul hieronder je naam een email adres in en download gratis onze Tips & Tricks!