Waarom domotica?

_

Domotica integreren in uw nieuwbouw of renovatieproject lijkt voor veel mensen nog steeds de toekomst. Eveneens wordt vaak gedacht dat domotica integreren veel te duur is, maar het tegendeel is echter waar.

Door deze denkwijze en vooroordelen worden veel van de hedendaagse woningen nog uitgerust met standaard elektriciteit en klassieke lichtschakelingen waarbij u vast zit aan uw initiële keuze om bijvoorbeeld verlichting te bedienen.

Vantage domotica modules in elektrisch bord

Hoe werkt dat?
_

Onderaan vindt u enkele praktische voorbeelden van domotica gebruik.

Met domotica hangt u niet vast aan één schakelsysteem.

Doordat ieder lichtpunt naar een centraal verdeelpunt gebracht wordt en de schakelaars op een intelligent bus-syteem aangesloten zitten, worden de mogelijkheden in bediening eindeloos.

Iedere schakelaar wordt namelijk geprogrammeerd naar uw noden van dat moment. U beslist dus wat elke drukknop op elke schakelaar doet.

Vantage domotica bedieningspaneel

“Naast uw bed heeft u bijvoorbeeld een schakelaar staan met vier knoppen. Een knop om uw nachtlampje te bedienen, een knop om het centrale lichtpunt te bedienen, een knop met een alles-uit functie om alle verlichting te doven en een knop om het nachtlampje van uw partner te bedienen. Wenst u deze laatste functie (nachtlampje partner) niet meer en wenst u hier bijvoorbeeld de tuinverlichting mee te activeren dan kan dit met een simpele programmatie aangepast worden.”

Verder is het doel van domotica de bediening van uw volledige woning te vereenvoudigen.

Zo combineren wij van With One Touch al uw aparte systemen zoals: verlichting, rolluiken, audio, video, alarm, hvac… tot een groot samenhangend geheel. U maakt zo komaf met de vele afstandsbedieningen (tv, versterker, digitale tv, blu ray,…) door één intelligente afstandsbediening of alle verschillende installaties van parlofonie, thermostaat, alarm, etc., die momenteel centraal in uw woning geplaatst worden als een reeks individuele toestellen, door een touchpanel of tablet dat al deze functies uitvoert.

Woning met domotica en buitenverlichting

Tot slot brengt domotica intelligentie in uw woning.

Zo zal uw woning anders reageren op bepaalde tijdstippen van de dag, lichtintensiteit, weersomstandigheden, etc.

Dit zorgt niet enkel voor een enorm groot gebruiksgemak maar tevens voor een niet te onderschatte energiebesparing.

U kan u dan ook de vraag stellen waarom u wel in uw wagen zou kiezen voor al deze intelligentie (automatische lichten, ruitenwissers, sensors, automatische cruise control,…) die u maar enkele jaren heeft en niet deze technologie zou implementeren in uw woning waar u ten slotte voor jaren leeft.

Wij zijn een klein team en dat is net onze kracht!

Onze klanten zijn onze beste referenties en daarom staan wij zo achter onze persoonlijke aanpak.

ADRES
Brasschaat, Antwerpen

TELEFOON
+32 (0)471 76 75 47

SOCIAL
Facebook

Tips & Tricks

Vul hieronder je naam een email adres in en download gratis onze Tips & Tricks!