Wat is domotica?

_

Domotica is de technologie die ervoor zorgt dat alle geïnstalleerde technieken (verlichting, muziek, video, klimaat,..) in uw woning samenwerken als een harmonieus geheel.

Met domotica bedient u dus alles vanuit een centraal systeem waardoor er interacties mogelijk zijn tussen de onderlinge systemen. Op die manier stelt het domotica systeem u in staat meerdere handelingen te koppelen aan slechts een actie.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij het verlaten van uw woning alle verlichting alsook de verwarming uit te schakelen dit met een “alles uit”-functie.

Gebruiksgemak en energiebesparing zijn dus essentiële punten van een domotica systeem die de basis vormen voor een domotica installatie geplaatst door With One Touch.

With One Touch doet niet aan ‘snufjes’, maar werkt naar energiebesparing en verhoging van uw comfort en veiligheid!

Waarom domotica integreren?

_

Waarom domotica integreren in uw woning zou eigenlijk een overbodige vraag moeten zijn.

Toch lijken veel mensen nog schrik te hebben van deze hedendaagste technologie waardoor er jammer genoeg nog vaak voor gekozen wordt om standaard elektriciteit in de woning te integreren. Een vreemde keuze als je je bedenkt dat de wagens waar we in rijden wel intelligent moeten zijn en uit zichzelf de lichten inschakelen als het donker wordt of de ruitenwissers inschakelen als het regent. Dit terwijl we ons slechts een beperkte tijd van de dag in onze wagen bevinden en het meeste van de tijd in de woning.

Waarom domotica integreren is dus onder te verdelen in:

Comfort verhogend

Domotica maakt het leven aangenamer, bedien niet ieder lichtpunt apart maar activeer een sfeer die past bij dat moment. Is toch een lichtpunt niet gedimd naar wens? Dan is dit eenvoudig door u aan te passen zonder tussenkomst van een programmeur.

Energiebesparend

lichten gaan aan en uit aan de hand van sensoren, ideaal voor zones zoals garages, traphallen, etc., waar het licht doorgaans lang en nutteloos blijft branden. Maar eveneens het koppelen van de verwarming is geen enkel probleem. Vertrek je vanop kantoor, dan weet het domotica systeem dan het de woning binnen 50 min volledig verwarmt moet hebben, klaar voor uw komst. Staat er echter een raam open in een bepaalde kamer, dan zal de verwarming in die ruimte uitgeschakeld worden zodat er geen onnodige energieverliezen zijn.

domotica werkt energiebesparend

Totale controle

Toch nog verlichting vergeten uit te schakelen in de keuken doordat u snel naar het werk moest? Domotica systemen zijn vanop afstand bereikbaar. zodat u eender waar altijd uw woning kan bedienen.

Veiligheid

Met domotica heeft u altijd en overal toegang tot uw woning. Belt er iemand aan dan is het mogelijk om zelfs vanop vakantie deze deuroproep te beantwoorden. Op deze manier lijkt het voor de persoon aan de deur of er iemand thuis is.
Op vakantie en wilt u niet dat uw huis er verlaten uit ziet? Geen probleem, u kan zelf de vakantie simulatie activeren deze simuleert de manier waarop u de weken voor uw vertrek leefde. Het licht, de rolluiken/gordijnen maar ook de tv worden dus automatisch in en uit geschakeld, ideaal om ongewenst bezoek af te schrikken.

Parlofonie of videofonie

_

Domotica brengt al deze technieken samen in één centraal bedieningspunt.
U bestuurt uw woning met een tablet, een smartphone of  een touchpanel.
Alle toestellen communiceren met elkaar en denken in uw plaats.

_

With One Touch zorgt ervoor dat alle technologie in uw woning op de meest gebruiksvriendelijke manier voor u klaar staat.

ADRES
Brasschaat, Antwerpen

TELEFOON
+32 (0)471 76 75 47

SOCIAL
Facebook